Прочетени книги до момента през 2018-та


Не съм правила равносметка на прочетените от мен книги близо половин година.
Вече сме почти средата на годината, а прочетените от мен книги не са много. За това минавам набързо през месец март, който бе единствения ако изкюлчим този, в който имам прочетени книги.
 Първата книга за март, както и за годината бе "За писането: Мемоари на занаята" от Стивън Кинг. Ако не съм споменавала преди, опитвам се да пиша. По-голям коментар няма да дам докато не излезе нещо свястно от тази работа. Кинг е голям автор, Кралят. И си казах "Нищо, че не съм чела нито една негова книга, искам да знам съветите му за начинаещите писатели". И познайте какво - прекрасни са!
Човека знае как се пише и се убедих напълно в това със следващата книга, втората за годината, а именно "Кери" отново негова. Накратко заобичах я с цялото си сърце, а по-подробно мнение може да прочетете тук.
Третата и последна книга за месец март беше "Истории от Академията за ловци на сенки", която чета от...миналата година същия месец. Защо се получи така в рецензията ми.

И сега по-интересната част поне за мен - книгите за този месец. За някои те няма да са много, но за мен, човек който не е чел нормално от доста време, си е истинско постижение. Май месец бе невероятен в книжен план. И как няма, след като през него открих новата си любима поредица, която е "Четирите цвята на магията".
Преди време бях започнала първата книга, като тогава не ми хареса. Иде ми да се ударя с нещо. Тази поредица е всичко, всичко, всичко! И понеже нямам останали думи ви оставям ревюто си към първата книга, която е със същото заглавие. И как да оставя непрочетено продължението? Буквално на следващия ден си го взех, защото нямах търпение. Толкова радостна за книги не съм била от както прочетох Хари Потър.
А това, че си взех "Сборище на сенки" (втората книга от поредицата) с пари отделени за нещо напълно различно и ако сравним двете неща едното надминава книгата, е кажете не обичам ли тази поредица достатъчно? Ревюто към нея тук. Също така имам и постове за най-добрите цитати от книгите, като за първата е тук, а за втората тук.
Вълната от любими книги не спира. За не знам си кой път прочетох "Малкият принц". Дори му отделих собствен пост с цитати. Този месец само на цитати го карам. "Малкият принц" не е книга за деца. Това е книга, в която са събрани нещата от живота описани по малко по-странен начин в добрия смисъл. Прочетете я на 15, 25 и 35. Всеки път ще я разбирате по различен начин.
И последната прочетена книга за май беше "Алеа Аквариус: Повикът на водата" от Таня Щевнер. Към средата на месеца посетих библиотеката с надеждата да си намеря някоя детска книжка и тази се оказа това, което търсех. Ревюто й тук.


Това е една група, която открих тази година и се превърна в една от любимите ми. Или поне песните им с първия вокалист. А басистката им е страхотна особено в тази песен, в която пее втория куплет, а и да не споменавам малкото бас соло към края.


Коментари

Популярни публикации