Ledger EP - Ревю


Изпълнител: Джен Леджър
Дата на излизане: 13 април, 2018г.
Жанр: Рок, Поп
Лейбъл: Atlantic/Hear It Loud

Макар това да не е блог пряко свързан с музиката, аз си имам графа "Music" и се радвам, когато добавя нещо ново там. Вече имам едно ревю на музикален албум, което може прочетете тук. Не съм професионалист, който разбира от музика, но ще се постарая да изкажа мнението си както се полага в едно музикално ревю. За сега съм само любител и фен, който има нужда да говори за първите крачки на Джен към соло кариерата й.

Джен Леджър е барабанистка и втори вокал на групата Skillet. Нейните вокални качества не остават незабелязани още през 2008-ма година, когато за първи път запява в хита на групата "Hero". Печели любовта на феновете, открива нови такива и се развива като музикант. От тогава са минали десет години и тя намира точния момент да бъде в светлината на прожекторите - със своя собствена соло музика.

Джен е любимия ми член от Skillet, забива страхотно на барабаните и винаги се радвам чуя ли звънкото й гласче да пее в песните им. Джен е страхотна барабанистка, но също така има и прекрасен глас. Педставете си реакцията ми, когато разбрах, че ще издава соло музика.

Важно уточнение - тя не напуска групата и в момента подгрява на турнето им със своите песни. След което заема обикновенното си място зад барабаните.

Албума стартира с първия сингъл - "Not Dead Yet". Това е първата песен, която чухме от Джен още в началото на месеца. Според мен е силно начало на соло кариерата й, песента определено има потенциал, силно посланиие и е една от най-добрите й. Виждаме, че Джен не е само "мини Sкillet", както самата тя се изрази. Вокалните й качества, особено в припева, са на много добро ниво и като цяло гласа й е такъв. Тя вече има соло кариера, може да направи доста и това се харесва на феновете. Особено харесвам посланието - да се изправим срещу враговете си и да се борим за живота си.


Следващата песен "Warrior" е песен за борбата и надеждата за промяна. Песен за решителността. Няма да се оставим да ни контролират. Джен пее за "звука на война". Може да се каже, че това е наполовина Skillet песен, защото Джен си партнира с Джон Купър - вокалиста. Все пак кой е по-добър дуетен патньор от вокалиста на групата, в която отново си партнират?

Джен казва, че иска да прави музика ако носи надежда на хората, които я слушат. "Bold"е песен точно за това. Песен за мечтите, за това да се борим да ги постигнем. Без значение колко нелепи изглеждат амбициите ни на другите, това са си нашите амбиции. Можем да направим каквото пожелаем, стига да имаме смелостта за такава голяма крачка. Можем да полетим.

"Foreigner" е песента с най-силно поп звучене. Това е музиката на Джен, а не музиката на Skillet. Това е нейната собствена музика, разбира се че ще я направи както я усеща тя самата. А "Foreigner" е може би любимата ми песен. Гласът й и мелодията са съчетани перфектно, особено на припева, който ми е любимия от целия албум. Там тя показва силата на гласа си. Посланието на всички песни е близко - надежда и борба за нещо повече. Тази не остава по назад. Дори няма да се опитвам да го обясня, текста е някак си магичен.

"Ruins" идва в идеалния момент, за да забави темпото. Тази балада под звука на пиано дава идеалната възможност да чуете гласа на Джен най-добре. Нейния глас е нежен, иделан за балади. "Ruins" е песента за болката и тъгата, изключението в този албум. Много нежна и доковаща песен, а пианото има много красив звук.

"Iconic" завършва по страхотен начин албума с нейното бързо темпо и ритъм. Това е любимата ми и най-хващащата ухото песен. Не знам за кого е послание текста й и дали въобще е за някого, но тук Джен казва колко е впечатлена от някого. Може би е за някой специален човек? Песента има идеалното темпо за танци и определено трябва да се чуе.

Макар това да са първите соло песни на Джен, са едно много силно начало. Тя има потенциал за соло изпълнител, страхотен глас, знае какво иска да каже на света с музиката си и самата музика определено е добра. И все пак тя си остава една от Skillet. Тя е ритъма на групата и внася цвят с гласа си в песните им.

*снимките са взети от Pinterest*


Коментари

Популярни публикации