Истории от Академията за ловци на сенки - Касандра Клеър

Саймън Люис никога не си е представял, че ще стане ловец на сенки… Ала ето че сега има тази възможност. Днес той започва обучението си в Академията за ловци на сенки.
Присъединете се към Саймън и научете повече за славната история на Академията с помощта на Джейс Херондейл, Теса Грей и Магнус Бейн. В течение на неговото обучение, в книгата се появяват и други герои от „Реликвите на смъртните”, „Адски устройства” и „Тъмни съзаклятия”, както и от предстоящата поредица „Последни часове”.

Написани от Касандра Клеър, в сътрудничество с нейни колеги и приятели, тези затрогващи и забавни разкази са съвършени за феновете, които не могат да се наситят на 

Спомянм си как преди 3-4 години навлизах в книжния свят и си избирах книги, а всяка звучеше по-интересна от предишната. Една от първите поредици, която знаех, че ще обикна бе "Адски устойства" на Касандра Клеър. И ето ме тук - няколко години по-късно, все още следяща издаваните от нея книги. Може би малка част играе носталгията (ако мога така да се изразя), че за всички тези години и прочетени нейни книги аз се привързах към героите страшно много, но също, че света, който тя е изградила е много богат и все има някоя нова история, която Каси може да ни разкаже. Сега мисля да направя една вметка, че когато четох "Реликвите на смъртните" ми харесаха повече, отколкото ако ги бях прочела сега. Но другите й книги за света на ловците на сенки са поне едно ниво по-нагоре. Да, тийн книги са, но това не ги прави по-нисши. Жената се е развила като автор за всички тези години, в които пише, има богато изграден свят и още истории, които да ни разкаже. Така че аз ще прочета всяка книга свързана с ловците на сенки щом бъде издадена. Междудругото любимата ми поредица на Касандра е "Адски устройства", а Уил любимия персонаж. Но сега става дума за "Истории от Академията за ловци на сенки" и Саймън, около когото, донякъде, се върти историята.

Книгата ни разкрива десет разкази за Света на ловците на сенки, които всеки верен фен би искал да узнае. Историите не са разпръснати да се веят из пространството, а напротив книгата проследява една сюжетна линия - обучението на Саймън за ловец на сенки. И все някак нишките на миналото достигат до него; дали някй му е разказал или по някакъв друг начин, той научава неща за ловци на сенки и долноземци. Не мисля да навлизам в подробности за всеки разказ, защото съм ги позабравила, все пак помня най-същественото, но искам вие сами да разберете по-подробно за какво иде реч като ги прочетете. Това е най-дълго четената ми книга - цяла година. Но не защото не ми е харесала, а защото е сборник с ракази и няма нужда да изчитам всички на един дъх. Десет разказа за ловците на сенки, героите от "Реликвите на смъртните", "Адски устройства" и "Тъмни Съзаклятия", та дори и от новата предстояща поредица на Касандра "Последните часове". Всеки разкриващ ни нещо ново, нещо, което ни е било любопитно, разкриващ някоя нефилисма тайна. С тази книга историята на ловците на сенки става малко по-завършен и някои дупки се запълват. Хронологично събитията се развиват след "Град на небесен огън" и преди "Лейди Полунощ:, така че трябва да се прочете преди да започнете поредицата "Тъмни съзаклятия". Участват и герои от там, така че ще сте по-запознати с тях и ще схванете по-добре нещата щом я четете. Казвам го като човек, който първо бе прочел "Лейди Полунощ".

За героите каквото и да кажа няма да е достатъчно. Те са толкова много че няма да ми стигне времето. А и каквото и да кажа сякаш ще е спойлер. Както споменах по-рано Саймън е "главния" и определно има какво да се види от него. Ако ви е интересно какво се е случило с него след последната книга на "Реливките" то тук е отговорът. Плюс това има допълнителни истроии за така обичаните (и не толкова) ни герои. Това е едно "малко" (около 500 страници) допълнение към вече главните три поредици, които скоро ще се превърнат в пет. Аз четох книгата щом имах нуждата от моята "доза Касандра Клеър", тоест на всеки месец-два по едно разказче. Може би и за това тя така и не блестна в сравнение с другите книги на Касандра, защото я четох измежду много други книги. Но това не я прави лоша. Историите и обучението на Саймън (един много любим герой!) са достатъчно завладяващи, за да ги изчетете на един дъх. Аз просто имах по-различна рутина на четене.


*снимките са взети от Pinterest*


Коментари

Популярни публикации