Хафълпаф ли е най-подценявания дом?


Споменавала ли съм, че "Хари Потър" е любимата ми поредица? А че принадлежа към дома "Хъфълпаф"? И че съм горда представителка на този дом? Не? Е, вече знаете. Този пост е с цел да поговоря малко за дома, да подчертая качествата му. Все пак знаете, че Хъфълпаф е най-недооценения дом от четирите. Искам да покажа, че не е лошо ако попаднете там. 

Първо ще споделя малко информация за дома:
Създателят му е Хелга Хъфълпаф. Представителите на този дом са лоялни, смели, търпеливи, всеотдайни, трудолюбиви и честни.Но не биха демонстрирали тези си качества, защото предпочитат да стоят в сенките. Хелга Хъфълпаф е нямала претенции какви да са нейните ученици. За това вземала при себе си всички ученици, които не притежават нужните качества за останалите три дома.
Елемента на Хъфълпаф е земя. Цветовете на му са жълто и черно. Жълтото е символ на пшеницата, а черното на почвата. Знакът му е язовец, симовлизиращ упоритостта и постоянството. В периода на обучение на Хари Потър, ръководител на дома Хъфълпаф е професор Спраут.

общата стая на дома Хъфълпаф
Представителите на Хъфълпаф сме наистина лоялни хора. И това е качеството, което харесвам най-много. Аз наистина ценя близките си и бих останала с тях до края, бих им помогнала с каквото мога. Не бих им обърнала гръб освен ако нямам основателна причина. За мен тези хора са наистина важни. Харесвам и това, че хъфълпафците са търпеливи и постоянни - точно качествата, които аз не съм. Ако искате да ме накажете - накарайте ме да чакам нещо. Не обичам да съм в центъра на нещата, предпочитам зад кулисите. Там ми е най-удобно. Все пак центъра не е създаден за всеки. Типичен хъфълпафец. Гледам да съм добра с всеки и да помогна на всеки. Ние, хъфълпафците (хей, Нют!) сме представени като едни добри душички, които туко-що описах, но реално сме си малки дяволчета. Това не ми харесва - как представят хората от дома като най-добрите на света. Всеки си има и лоши черти. Аз например съм егоистка. Много нетипично за един представител на Хъфълпаф, нали? Опитвам се да съм добър човек, но ако трябва да съм честна себе си поставям на първо място. - из "Изповедите на един хъфълпафец".

Един хъфълпафец би бил доволен ако няма много напрежение и спорове около него. Не че не му се занимава, напротив той би се намесил ако може да оправи нещата, но се чувства много по-добре щом му е спокойно. Всичко би било страхотно ако на света настъпи мир. Това си мислим ние от този дом. Може би на някои тези неща биха им се сторили скучни, но света се нуждае от такива хора - лоялни, добри, трудолюбими, но разбира се и смели. Не си мислете, че представителите на Хъфълпаф не са смели. Ако добре си спомняте все пак Седрик (хъфъпафец!) бе избран за Тримагическия тунир. Тонкс е от Хъфълпаф, както и сина й Теди Лупин. Нют Скамандър от "Фанстатични животни и къде да ги намерим". Самата Дж. К. Роулинг се определя като представителка на дома. Почитателите й са запознати с трудностите в живота й и как "Хари Потър" е бил единствената й опора в най-тежките мигове. Именно дименторите са вдъхновени от този тежък период, те са нейната депресия. Сега Дж. К. Роулинг е доказал се автор, преодоляй този период от живота. Това са герои доказали смелостта си.
Хъфълпафците се страхуваме да не можем да помогнем на някой, поне по мое мнение.

Най-много ми допада хитростта на Слидерин. На Грифиндор най-много харесвам смелостта, а на Рейвънклоу това, че са креативни и индивидуални. Все неща, които съм или съм поне малко. А нещото, което бих искала да притежавам е оригиналността на Рейвънклоу, защото не се смятам за кой знае колко оригинална. И решителността на слидеринците, защото изобщо не се смятам за решителен човек. Чертата на Хъфълпаф, която мисля, че би била идеална за друг дом е търпеливостта, която би паснала идеално на грифиндорците. Те наистина са смели, но не премислят нещата първоначално, те нямат това търпение да седнат и да преосмислят ситуацията.

За финал ще споделя, че по мое виждане Хъфълпаф е един много топъл и уютен дом. А и нашата Обща стая е до кухните, така че помислете си кой печели?
Коментари

 1. На мнение съм, че домовете от Хари Потър са прекалено ограничаващи. Както ти сама посочваш, човек може да бъде едновременно лоялен и честен към околните си, като същевременно запази своята егоистичност. Не е непременно в лошия смисъл, всеки трябва да притежава лек егоизъм. А и както аз самата ти споменах... Аз комбинирам в този случай и четирита дома. Та дори и Грифиндор и Длидетин, поставени в Етъра на събитията, са иззели елементи едни от други, не мислиш ли?
  Не че имам нещо против Хари Потър и цялата история, дори я харесвам. Е, не съм маниак на тема Потър и обикновено пропускам подобни постове. Превърнали са се в банални. Ако искаш да имаш успешен книжен Инстаграм, то най-добре снимай книга от поредицата. И все пак твоят е различен. Хареса ми.

  Поздрави! ^^

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Слидерин* Преди някой ден да ме линчува.
   *Центъра

   Изтриване
  2. Всеки дом си има различни характеристики и щом се прочетат книгите и се вникне по-дълбоко можеш сам да определиш в кой дом се вписваш най-добре. В случая аз съм Хъфълпаф, но не е казано, че щом си за даден дом задължително трябва да притежаваш всички характеристики. Не се вписвам в другите домове, защото - няма нищо общо със Слидерин, не се впускам в непознатото като Грифиндор и не искам винаги да съм права и да знам всичко като Рейвънклоу. В публикацията си обясних защо се вписвам в Хъфъпаф най-добре. Притежавам някои от качествата и на друите домове, но Хъфълпаф е моето място.

   Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации