Blogmas: Day 6


Здравейте и честит имен ден на именниците! Дано си изкарате добре и похапнете много риба.
Аз риба не ям, но пък ядох други неща и сега стомаха ме боли. От няколко дни насам ми става навик след училище веднага да се прибирам (може да останем за половин час зад училището само) и да спя. Нуждая се от сън, повече сън от обикновено. А преди ходихме с една приятелка у тях да гледаме филм или просто да зяпаме тавана и убииваме време.
Сега мисля да изгледам последния епизод от 1 сезон на Stranger Things, защото снощи не ми остана време и се чудя да започна ли и втори сезон. Каня се също така от 2-3 дни насам да си довърша ревюто към ”Гордост и предразсъдъци”. Книгата наистина ми хареса и има какво още да кажа за нея, но ще видим. Може да включа ревюто към Blogmas постовете или да го кача догодина. Междудругото както си слушам един албум в Spotify чувам как едната песен не е оригинала, а демо версията. И се чудя полудявам ли, нещо не чувам ли правилно или наистина вместо оригиналната версия са качили демото.
А точно този пост е свързан с книги. Най-сетне нещо свързано с тях. Става дума за книгите, които лично на мен ми носят коледно настроение или поне напомнят, че идва това време от годината.

1."Хари Потър" от Дж К. Роулинг.- Цялата поредица. Но без "Прокълнаото дете", защото
дори не можах да го довърша и не го възприемам като "осмата история за момчето, което оживя". Пълни глупости са написани вътре, но това е друга тема. Започнах "Хари Потър" миналата зима (някъде към януари) със срамното осъзнаване, че е трябвало да го прочета по-рано. Майка ми постоянно ми повтаряше като бях на 11 "Йони, сега децата четат Хари Потър". Ама кой да чуе? Шест години по-късно мога да заявя, че това е любимата ми поредица. Винаги така става. Харесвам нещо прекалено късно. Като любимата ми група (схванахте ли, схванахте ли? Защото вече не са група..хаха..) Всеки предлага Хари, като книга идеална за зимата и аз се повтарям, осъзнавам го. Но си е вярно. Знаете коледите в Хогуортс, нали?
=-

2."Коледна песен" от Чарлз Дикенс.- Отново прочетох тази новела миналата зима, но този път през декември. Четох я измежду часовете в училище и след това удобно сгушила се измежду възглавниците на старото ми легло. Какво да кажа, това си е класика. Ако искате поне малко коледна магия посегнете към това произведение на Дикенс.

3."Целувка в Ню Йорк" от Катрин Райдър.- Това е една мого сладка книжка. Не е много обемна и се чете бързо, а и като прибавим лекия стил на писане на авторката. Прочетох книгата лятото, защото защо да не четем зимни книги докато навън е 40 градуса и умираме от жега. Бях се включила в някакъв маратон, с който не се справих много добре и я изгълтах за една нощ. Историята е любовна, аз не харесвам много този вид книги, но по онова време нещо ми беше станало. Направо се разтапях от мисълта за любов. И тази книга ми подейста много добре. Тийн роман е, не очаквайте много от него, но е поднесен наитина много сладко (не сладникаво) и може да върви добре с чаша чай. Или когато се възстановяваме от книжна депресия.

4."Крадецът на книги" от Маркъс Зюсак.- И декември, 2016-та тази книга се добави към списъка с прочетени. Мисля, че ми е любима за миналата година. Историята е една идея по-мрачна от останалите ми предложения, но си заслужава наистина. И не е книга, която просто сядаш и четеш. Докосна ме по начин, който мислех за невъзможен. Когато завършвах книгата баща ми беше в стаята, но това не ме спря да лея от обилните си сълзи. Историята наистина си заслужава, повярвайте ми, въпреки да ми беше малко трудно да навляза в нея. А един плюс от прочитането е, че научих някои факти за Втората световна война. Винаги обичам, когато научавам нови неща от книгите. В книгата не присъства точно празника Коледа, но пък има моменти, в които действието се развива през зимата, а и самата книга носи едно по-студено усещане, усещане за зима.

И ето ви едно не много коледно поздравче от любимия ми певец (забравяме факта, че разпадна и любимата ми група):*снимките са взети от Pinterest*
Коментари

Популярни публикации