Blogmas: Day 5

*кредит на прекрасното приложение We heart it"*
Здравейте и добре дошли и в днешния ден от Blogmas. Трябваше темата на днешния пост да е съвсем различна, но пък ще изтърпите още малко от моето бърборене. Преди малко си направих спагети и искам да споделя рецептата и моите готварски "умения". Получиха се що-годе добре. От няколко години насам ми харесва да готвя някакви по-лесни рецепти, забавно е, а и успокоява понякога. Та ето и какви продукти използвах, като за грамажа мога да ви излъжа понеже винаги меря на око. Което пък не винаги е добра идея. Продуктите стигнаха за две порции.

- спагети (или друг вид паста по избор)
- песто
- 4-5 чери домата
- маслини
- около 100 гр. кашкавал, като половината го изядох докато чаках спагетите.
- олио
- сол
- черен пипер

Тези изглеждат много по-добре от моите. 
Не мисля, че има нещо сложно в това някой да си направи спагети, но все пак ще споделя
стъпките, по които аз работех. Първо сварих спагетите и докато ги чаках убивах времето си на телефона. Мразя да чакам. След като станаха готови махнах тенджерката от котлона и оставих за малко спагетите в горещата вода. Честно не помня защо трябваше това, но пък поне помня, че трябва да се направи. На същия котлон сложих чери доматите и маслините в тиган с малко олио. Налях и малко вода. Овкусих и със солта и черния пипер. След като доматите се поизпържат малко, спагетите се изцеждат от водата и слагат в тигана с доматите и останалите неща, добавя се и кашкавала, и пестото. И готово. Бъркат се всички съставки, за да се смесят и сме готови. Мисля, че тези спагети биха се харесали на всеки стига да обича песто. Голяма професионалистка се оказах. Междудругото забравих да снимам крайния резултат, но пък ще прикача снимка на подобни спагети от интернет.


И днес не беше кой знае какъв ден. Свиквайте, ежедневието ми не е особено вълнуващо. Сега мисля да гледам Stranger Things и по някое време да уча по история. Да видим до къде ще стигна. Трябва и да си изчистя стаята. И да нахраня котката. Надявам се вашия ден да е бил по-вълнуващ от моя.


*снимките са взети от Pinterest*Коментари

  1. Повярвай ми готварските ти умения надхвърлят моите. Единствените спагети, които правя са Болонезе и то защото има фикса на Маги, който е и с рецепта. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази моя рецепта я направих по спомен :D Преди време бях гледала някакво клипче как правят и пестото, но пък аз си имах готово от магазина :D

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации