Blogmas: Day 23


Миналата година по това време с майка ми изпробвахме рецепта за джинджифилови бисквитки/човечета и станаха страшно вкусни. Тази година реших сама да направя, уж да задобрея в кухнята. И след два часа бъркане, месене на тесто, чупене на яйца и печене резултата беше три тави с бисквитки, една тава с изгорели такива и бъркотия в кухнята. Понеже тази рецепта стана една от любимите ми и е така и така си е коледна, реших да я споделя с вас, та ако някой реши да си направи. И моля ви, не изгаряйте бисквитките.

Нужни продукти:
- 150гр. меко масло
- 150гр. кафява захар
- 200гр. меласа (аз пропуснах да сложа)
- 1 яйце
- 450гр. брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.л сол
- 1 с.л канела
- 1 с.л джинджифил
- 1/2 ч.л индийско орехче
- 1/2 ч.л карамфил
- 1 с.л вода

За глазурата:
- белтък от едно яйце
- пудра захар
Рецепта:
Маслото и кафявата захар се разбиват докато стане светла пухкава смес. Добавят се меласата, водата и едното яйце. В друга купа се разбъркват сухите съставки и се прибавят към сместа. Тестото се разделя на две части и се оставя за 30 минути да престои в хладилника.
Фурната се загрява до 350 °. Тестото се изважда от хладилника и се разточва на леко набрашнена повърхност, близо около 4 милиметра дебелина.
Бисквитите се пекат 8-10 минути. След това се оставят да изтинат. Украсяват се с глазурата по избор.

*снимката е взета от Pinterest*



















Коментари

Популярни публикации