Blogmas: Day 2


Здравейте! Днес публикацията ще се окаже една от наистина споннаните понеже ще мисля какво да ви говоря на момента. Трябва ми време да се завърна към писането, което не съм правиа от три месеца, затова може, както на мен да не ми хареса, така и на вас. Усещам тези публикации някак по-свързващи автора им с читателите. Все пак през следващия месец ще ви допусна малко или много до ежедневието си, ще споделям мои мисли, любими неща свързани със зимния сезон и не само. Ще опитам да има от всичко по малко, но съм сигурна, че ще публикувам ревюта към единствените две книги, които съм прочела от септември насам. Както и един таг, на който ме тагнаха преди 100 години.

При вас има ли сняг вече? В Русе поваля за малко, след това се стопи и сега го кара само на дъжд. Сега има и мъгла и сигурно е доста студено за това, което планирам. Довечера съм на рожден ден и мисля (и ще го направя!) да си облека пола с чорапогашник и едни дебели дълги чорапи. Ще обуя и кубинки. Никога не съм била една от онези, които се гласят всеки ден с тонове грим и идеален тоалет. Дори не мисля, че ще изглеждам кой знае как, не целя да съм перфектна. Искам да ми е удобно, а честно тази пола, кято си купих наскоро от дрехи втора употреба е такава. Не е прилепнала, а и аз не харесвам такива. Не знам защо не ви спестявам някои неща в момента. Обичам да се гримирам всъщност. Аматьор съм и не е идеално, но пък ми е забавно. Не го правя всеки ден, най-много да сложа една спирала, а понякога и молив за очи (обожавам молива за очи). Но днес имам повод да се намацам малко повече. Също така не харесвам светлите цветове сенки на очи. Понякога лятото си слагах, но не са ми фаворит. Всъщност лятото не слгагах много грим на очите, защото се размазва и така нататък. Предпочитам да сложа малко тъмен цвят сянка в края на окото. Горко им на момчетата, които четат това ако има такива.

Нещата, които съм си "планирала" за днес са да си купя чорапогащника, който споменах по-
горе и да се лакирам в нещо различно от черно. Изглеждам много депресарски с тези тъмни цветове. Но много харесвам черен цвят нокти, които ми омръзнаха честно казано. Дори сега наблюдавам двата лака, които ше нанеса по-късно върху ноктите си.
Една от най-бизките ми приятелки имаше рожден ден в четвъртък, но ще го празнува днес. С още две момичета ще й вземем голям букет и ще надуем балони. Този план трябваше да се осъществи в четвъртък, но завърши с купуването на водни балони вместо такива каквито трябва. И бяхме само аз и едното момиче, защото на другото нещо не й беше добре. Тогава само аз бях най-подготвена, защото носех подаръка на приятелката ми, исках да й го дам точно за рождения й ден. И тя като мен е читател и й взех една книга със загадки на Шерлок Холмс, което ми напомня да започна сериала за Шерлок. Тя го е изгледала и е един от любимите й. Също така й нарисуах рисунка на Скълдъгъри от поредицата Скълдъгъри Плезънт, която се превърна в една от най-любимите й и ми надува главата с този скелет. И може би най-любимото ми нещо е това, че й изпекох какаови кексчета. Опитах се да са възможно най-далеко от това да я отровя. Получиха се доста добре всъщност. Обичам да се "вихря" в кухнята понякога.

Наскоро и се завърна желанието ми да рисувам. Уча в учлище за изкуства и би трябвало винаги да ми се рисува. Но всъщност това не ме удоволетворява както би трябвало. Трябва да живея чрез рисуването, да дишам чрез него, а то не е нито едно от тези неща за мен. Наистина харесвам изкуството под каквато и да е форма, но рисувнаето за мен е само хоби, което практикувам от време на време. Харесва ми да го правя, не е идеално, но аз не се и целя. В последните няколко дни направих 5-6 рисунки с истинко желание и още няколко неща, които наподобяват скици. Разбрах, че ми харесва да рисувам ръце, китки и подобни. Реално това е и любимата ми част от тялото. Отново, не ги правя идеални, но за мен са си добри и ще се постарая да станат малко по-добри.

Междудургото какви постове искате да виждате от мен? В блога ми има графа "Музика" и ми се иска да добавя още неща към нея. Ако имате идеи кажете. Във вчеращния пост за Blogmas споделих една група, която харесах наскоро и ако намеря някакъв книжен таг свързан с тях може да го споделя или просто някаъв рандъм пост за самата група. Също така и коледното ми настроение ту идва, ту си заминава. В къщи не сме украсили все още, но днес или утре малкия ремонт в апартамента трябва да приключи и ще извадим елхата. Една студена вечер усетих празничния дух по улиците. И се почувствах много щастлива. Самата енергия на празника ме прави щастлива. А това дали ще украся сега или след 10 дни не ми пречи. Но пък миналата година доста се бях филмирала с коледни украси и Коледа, и Нова Година, и зимата като цяло. Тази година ще го карам по-леко.
Поздрави!

*снимките не са мои, а от We heart it*
Коментари

  1. Мнооого се радвам, че си решила да публикуваш блогмас постове! Ще ми бъде нереално приятно да се запозная малко повече с теб и ежедневието ти, заради което на въпроса какви публикации бих(ме) искал(и) да пишеш ще отговоря с "дейли", дори за музика, сериали или филми, от които се интересуваш. Истината е, че ще четаа точно това, което ти решиш да пишеш. Отново - много се радвам! Успех с начинанието и поздрави от мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодря много за коментара! Преди малко прочетох и твоя пост за Блогмас и също ще следя, защото харесвам дейли постове. Но истината е, че точно моето ежедневие не е кой знае какво и няма интересни неща, които да споделя. Но ако изникне нещо веднага ще го споделя. Ще се постарая да вдъхна коледно настроение на блога до колкото мога, пък каквото стане. Поздрави и от мен!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации