Blogmas: Day 10


Мисля, че ми става навик да започвам тези постове след 00:00 часа. Сега е 01:05 и се ровя в YouTube, защото какво по-добре занимание за убиване на време от това. Не ми се и спи, защото, тук се включва срамната част от мен, си проспах целия ден. Девети декември премина в спане, а сега е десети. Страхотно начало на Blogmas ден десети. Вчера би трябвало да съм изгледала Stranger Things и да съм прочела поне малко от "Малки жени". Сега не ми се гледа сериал, не ми е до това. По-късно може да пробвам да почета. Доста бавно ще стигна края на книгата, забравила съм да чета нормално. А любимото ми занимание за убиване на време е YouTube. Когато се събудя на сутринта ще видя какви неща имам да върша за училище. И ако са много дано само не си пусна първи епизод от втори сезон на Stranger Things, че никакви задължения няма да свърша.

Сега искам да говоря за нещо, което съм споменавала в четвъртия ден от Blogmas. Жените в рок индустрията. Убиването на време в YouTube, което споменах по-горе, представлява гледане на клипове за женската страна в рока. Някои харесват Тейлър Суифт, аз харесвам Ейми Лий от  в Evanescence. Нищо лично към Тейлър, не ме убивайте. Нека уточня - аз слушам всякаква музика стига да ми хареса. И така, след това така важно уточнение нека продължа. Рок музиката сякаш е запазена само за мъжете. Поне това съм забелязала от коментарите в социалните мрежи. Има жени в рок индустрията, потърсете и сами ще се уверите в това. Стеоретипи са това, че женския пол е нежен и не може да се раздава на сцената, въпреки че и такива ги има. Вижте, разбирам, че има различни стилове музика. Но аз харесвам, когато една жена наистина излиза на сцената, за да се забавлява, без да й пука дали грима й ще стои безупречно през целия концерт. Да остави душата си на сцената. Харесвам и рок музиката. Уважавам жените, които успяват там. Ще ви дам пример с мои любимки - Ейми я споменах вече, тази жена има невероятен глас; Лизи Хейл от Halestorm, отново - страхотен глас, харесвам я повече от Ейми; а любимата ми вокалистка е Хейли Уилямс от Paramore; има нещо в нейния глас, което ме кара да настръхна. Линдзи и Кити от Mindless Self Indulgence, тази група я споменах поне сто хиляди пъти този месец; ако искате да видите как някой се раздава на сцената вижте Линдзи. Тя е басистката, а Кити барабанистката.
Друга моя любима група е Skillet, в която пак има две жени - Джен Леджър, която свири на барабани и пее втори глас. И Корей Купър, която свири на китара. И изброяването на едни от най-любимите ми жени изпълнители приключи. Кажете ми вашите любими изпълнители, интересно ми е да науча.

Здравейте отново. Сега е 18:50 и слушам една песен с много забавно заглавие (Sex for Homework) и играя Pandanda. Зарибих се, а и ми напомня какво е да си на 10. Дракончето ми се излюпи, казва се Gerard. Ще си взема още едно, което ще кръстя Mikey. За да...за да са братя и в играта.. Какво правя с живота си леле? Днес четох малко, ядох едни бисквити с канела (много канела), които си вземам всеки декември. Спах. И ме събудиха да изляза. И излязох. Преди малко се прибрах, чакам вечерята (леща) и мисля да наваксам с Blogmas клиповете на ютубърите. И ще чета пак. И пак, и пак. Очертава се една много забавна вечер.

аз когато получа тройка по математика

*снимките са взети от Pinterest*
Коментари

Популярни публикации