Mid-Year Book Freak Out Tag (2017)
Този таг винаги ми се е струвал интересен и щом вчера го видях от Кая реших и аз да го направя. Оказа се и доста забавно да отговоря на въпросите. Не бях планирала да пускам подобен пост, но аз съм си импулсивна, така че.. Ето и как минаха първите шест месеца от годината в книги за мен.


1.Най-добрата книга, която си прочел/а досега през 2017.-Ако ме следите от скоро или сте чели някой друг мой пост сигурно знаете, че закъснях съвсем мъничкоо с прочита на книгите за Хари (последните две още си чакат реда). И все пак няма значение, че съм се докоснала до тази велика поредица чак сега. Да - Хари Потър ще остане в историята и е бъдеща класика. Най-доброто нещо, което съм чела не само през 2017, а през целия ми живот до момента.

2.Най-доброто продължение, което си чел/а досега през 2017.-"Двор от мъгла и ярост" на Сара Дж. Маас.Тази книга ме отвя, едно от най-добрите продължения писани някога. И макар че прочетох по-голямата част от книгата края на 2016, я завърших началото на януари и я смятам за книга на 2017. Тук може да видите ревюто ми.
 "Империя на бури" пак от Сара също беше много добра книга и макар да предпочитам тази поредица "Двор от мъгла и ярост" беше по-добрата книга.

3.Новоиздадени книги, които искаш да прочетеш, но все още не си.-"Четирите цвята на
магията", "Думи в тъмно синьо" и "Latter to the lost", на която забравих българския превод. Определено има и още, но това са книгите, които съм добавила в купчинката ми да прочета в Goodreads.

4.Най-желани предстоящи заглавия през втората половина на годината.-Не следя много много кои са бъдещите заглавия, но в България предстоят да излязат "Острието на асасина" и третата част на Дворовете, които са задължителни в списъка ми.

5.Най-голямо разочарование.-До момента съм прочела 26 книги за тази година и честно не е имало чак толкова голямо разочарование. "Легион" от Брандън Сандерсън не беше точно това, което очаквах, но пък и не беше чак такова разочарование. "Момиче влиза в бара" не мога да нарека дори книга, но пък и не съм очаквала нищо добро да излезе от прочита й.

6.Най-голяма изненада.-"Всичко, Всичко" от Никола Юн определено ме изненада много добре. Не очаквах да ми хареса, но последните 20-30 страници промениха мнението ми на 100%. Бих казала и Хари Потър, но аз очаквах да ми хареса толкова много колкото всъщност ми.

7.Любим нов автор (с дебютна книга или нов за теб).-Дж. К. Роулинг. И нека кажем просто, че до момента не съм чела комикси и реших съвсем импулсивно да прочета няколко от Джерард Уей и останах впечатлена.

8.Нов герой, по когото си падаш.- Ето го най-любимия ми въпрос! Не мога да дам само един отговор, отново. Лоркан от "Империя от бури", Рисанд от поредицата за Дворовете и Хари от..."Хари Потър" естествено.

9.Най-нов любим герой.- Отново не е само един. Нека кажем почти всички от Хари Потър. Елида и Лоркан от "Империя на бури" и Холдън от "Спасителят в ръжта".

10.Книга, която те е разплакала.- Принципно доста трябва да ме докосне една книга, за да си излея очите. И до момента през тази година са две - "Двор от мъгла и ярост" и "Хари Потър и орденът на феникса".

11.Книга, която те е зарадвала.-Мога ли да кажа всички, които съм прочела до момента? Ох, може и да не може. Но всъщност е така - на всяка една книга съм се усмихнала дори и малко. За да не се повторя с Хари ще кажа "Книжарница на колела" и комиксите на Джерард Уей. С тях той продължава историята от последния албум на групата му My Chemical Romance и няма по-щастлив човек на Земята от мен.

12.Любима книга превърната във филм, който си гледал/а тази година.-И аз като Кая ще кажа филма по книгата "Моят Светли Валентин" - "Before I Fall". И на мен също филма ми допадна малко повече. А нямам търпения за филма по "Всичко, Всичко". Изглежда няма да го провалят.

13.Любимо ревю, което си написала досега през годината.-Ревюто върху "Стъкленият трон" от Сара Дж Маас, която може да прочетете тук.

14.Най-красивата книга, която си си купил/а досега (или получил/а)-"Книга на тайните" от Ерика Суайлър.

15.Кои книги имаш нужда да прочетеш до края на годината.-Ако изредя всичките няма да ми стигне свободното време, в което пиша поста (а може би и цялото ми време?). Но в момент изпитвам огромна нужда да изтичам до библиотеката за "Хари Потър и нечистокръвният принц". След това, разбира се, и даровете на смъртта. Също искам да завърша "Гордост и предразсъдъци" и "Истории от академията за ловци на сенки". Задължително "Двор на крила и разруха" и "Острието на асасина". А ако джоба ми може да си го позволи ще си купя и "Lord of shadows". Искам да прочета и някое тежко фентъзи, но не съм сигурна кое точно. Ще го карам по интуиция.

Ще тагна Гери от A reader lives a thousand lives

И, разбира се, всеки който иска да направи тага нека се чувства поканен.

Коментари

Популярни публикации