Circle Life TAG


Няма да навлизам в празни приказки, защото А) не мисля, че има смисъл и Б) просто не знам какво да кажа. Та направо на въпроса за тага. Това е таг, който аз и Гери от A reader lives a thousand lives измислихме. Мислихме го колко...месец и половина? Може би, не съм сигурна. Е най-накрая се получи следния резултат и се надявам да ви хареса.


КНИГИ

1.Първата книга, която добави към домашната си библиотека.- Бях или четири, или шест годишна, когато майка ми ми подари "Съкровищница на вълшебните приказки" на издателство Бард. Все още я пазя като очите си, макар да е скъсана на някои места - когато бях малка не си пазех книгите. Дори съм оцветявала картинките в една - срам и позор!

2.Креативен герой от книга, човек на изкуството. -Честно да си кажа още щом избрахме този въпрос аз не знаех отговора. И все още не мога да се сетя..Вероятно е пълно с хора на изкуството - те са навсякъде. Може би Ейдриън от "Кръвни връзки", той е художник. Имаше и още един художник от "През вселената". О, как щях да забравя! Фейра от поредицата за дворовете също рисува. Очевидно днес само на художници го карам.


3.Любим цитат от не толкова любима книга.-
„Познавайте собственото си щастие. Не искайте друго, освен търпение – или пък му дайте по-вълнуващо име: Наречете го надежда.“ – „Разум и чувства“, Джейн Остин.

ФИЛМИ/СЕРИАЛИ

1.Екранизация по книга, накарала ни да прочетем самата книга.- Все още навлизах в книжния свят, когато гледах Игрите на Глада. Много ми хареса и реших да прочета книгата, а след като прочетох и цялата триология изгледах останалите филми без "Сойка-присмехулка част 2". Бях очарована от тези книги, бяха ми обсебили живота преди 3 години и докато излезе последния филм манията ми по "Игрите на глада" беше минала.

2.Любима песен от саундтрак към филм/сериал- Много харесвам саундтракта към Трансформърс 3. Изтеглила съм си албума (Transformers: Dark of the Moon – The Album ако някой се интересува) и от време на време си го превъртам.3.Любим актьор/актриса.- Като цяло не следя актьорите и филмите им, но за мен е невероятно изкуство (а е и забавно) да се превръщаш в друга личност. Харесвам Уил Смит, както и още, но тях съм ги гледала само във един филм или сериал.

МУЗИКА

1.Песен напомняща за книга.- Една спокойна лятна вечер тъкмо бях прочела четвърта книга от "Кръвни връзки" и чудейки се как да се измъкна от настроението, в което ме остави тя, си слушах плейлистата ми в You Tube. И щом попаднах на песента по-долу си казах "ТОВА Е! Това е песента за Сидни и Ейдриън!".2.Група/изпълнител, който ти е повлиял.- Слушам доста изпълнители и дори албумите им, но Аврил Лавин е любимата ми. Нейната музика ми повлия..доста. Не мислех, че съществува такова нещо, но.. А двете ми любими групи са Paramore и My Chemical Romance.  Както и 30 Seconds To Mars. (да, харесвам Лето и като музикант). Всеки изброен тук ме е докоснал малко или много.

3.Любима песен или албум.- Охоо! Ако трябва да изброявам любими песните няма да ви стигне времето. За това ще кажа любимите ми албуми на изброените по-горе изпълнители.
Avril Lavigne - Under My Skin
Paramore - Brand New Eyes
My Chemical Romance: The Black Parade. След това е Danger Days.
 Харесвам всичките им албуми, но тези са ми най на сърце.

*Посочи цитат от книга свързан с музиката.

"Поп музиката винаги казва, че всичко е наред, докато рок музиката ти показва, че не е наред, но можеш да го промениш."- Боно

"Музиката е виното, което изпълва чашата на тишината."- Робърт Фрип

"Всеки човек е музика: непрекъсваща, продължаваща и денем и нощем - и вашата интуитивна способност може да чува тази музика." - Хазрат Инайят Хан

Тагвам:
Кая от justonebooklover
Габриела от Book and hot coffee
Мария от bookcyber


Коментари

 1. Много ти благодаря за тага! <3 Идеята ви и въпросите, които сте измислили, са страхотни! С радост и аз ще дам отговорите си съвсем скоро.
  П.П. Сидни и Ейдриън са бонбончетата ми, затова съм много щастлива, че именно с тях си свързала песента на The Fray, която всъщност е и една от любимите ми!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Сидни и Ейдриън са ми най-любимата книжна двойка. Нямаше как да не ги включа <3

   Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации