Юни в музика и книги


Как мина месецът за мен? В опити да не се изпържа навън, ядене на тонове сладолед, опитвайки се да оцелея в класната стая и проклинане на слънцето. Защо? Защо трябва да има лято? Не го харесвам, предпочитам да ми е студено, а не горещо. Всъщност любимия ми сезон е есента, но това е друга тема. Между другото съвсем случайно открих своя снимка в интернет:

А вашия месец как мина? Питам и от към книжен план, и ми е интересно дали ви е било горещо колкото и на мен..
А ето и как мина месецът ми изброен в..една книга. Да, много лошо, не ме гледайте така де. Четох "Спасителят в ръжта" цял месец. Не посегнах към друга книга. Знаех, че мога да прочета поне още една заради натоварения месец, който имах. Целта ми беше да потъна изцяло в историята на Холдън. "Спасителят в ръжта" е книга разказана по прост начин, което я прави гениална. Тя е една от онези книги, на които трябва да отделим повече време, за да ги разберем и аз все още не мисля, че я разбрах изцяло. Шедьовър на литературата. Ако я прочета след десет години съм сигурна, че ще разбера книгата по друг начин. Не мисля, че има да се каже нещо повече - прочетете я и вникнете в нея, опитайте се да я обикнете, както я обикнах аз.


Следващата глава от месеца мина в обсебването ми от My Chemical Romance...отново. Реших, че им станах фенка преди сто години през 2014. Колко тъжно, знам. Е, този месец любовта ми към тях отново се показа на яве. 4 албума! Плюс допълнителни песни. А какво по-добро от това последния! им албум да разказва история превърната в комикси? И аз прочетох тези шест комикса написани от Джерард Уей. Нека си го кажем направо - аз не чета комикси. Но щом разбрах за тези знаех, че трябва да видя за какво иде реч.
 Света в "The true lives of the fabulous killjoys" е измислен от Джерард Уей (вокалиста на групата) специално за последния им албум от 2010г. Ако някой иска по-подробно обяснение нека се порови в гугъл - там си пише всичко. А тази поредица комикси проследява събитията след музикалните клипове на песните "Na Na Na" и "SING". Така че първо трябва да се изгледат клиповете, а след това комикса. И да видите пред историята в интернет иначе е много объркано. Абе ако не сте фенове е сложно, признавам.
Според мен точно тези комикси са за феновете на групата и ако сте заинтригувани от работата на Джерард (като писател) по-добре прегледайте другите му комикси.
Харесах работата на Джерард - идеите му според мен са добри, както и самите рисунки (ах, ако той ми беше учител по рисуване!?). Шегата настрана, радвам се, че бях част от света на Killjoys. "It's time to do it now and do it loud.
Killjoys,
Make some noise!"


И така, понеже този месец слушах основно My Chemical Romance ето ви песента, от която ги харесах:
(частта на 02:34 ми е любима..)


Двата клипа към песните за "The true lives of the fabulous killjoys" понеже така и така съм на тази тема:
(втория клип и песен са ми любими; разчувствам се винаги на този клип)

Коментари

Популярни публикации