Май в музика и книги


Здравейте! Как мина вашия месец? Моят беше..обикновен, така да се каже. Отново половината месец почивах и наблюдавах как седмокласниците и дванадесетокласниците имат изпити. Не ми се мисли, че остава малко и до моя последен изпит.. За сега съм натикала тази мисъл някъде навътре в съзнанието ми. А изминалият месец за мен бе добър. Във всяко едно отношение. Днес съм тук, за да ви споделя как се стекоха нещата в книжно отношение. Май месец нямам една прочетена книга, а цели пет (въпреки, че едната не я смятам за книга, но по-долу си има обяснение защо). Доволна съм от прочетените книги.

Стартирах месеца с "Легион" на Брандън Сандърсън. Наистина приятна книга. Първата на Брандън Сандърсън, която чета и мога да кажа, че очаквах повече. Стила му не е кой знае какво, но пък историята ми грабна вниманието. Но съм доста раздвоена. От една страна ми хареса, от друга не. Да, не беше лоша, но аз очаквах тотално друго нещо. Оценката ми е 3*.
В бъдеще ще проверя и други книги на автора. Винаги съм искала да прочета книга за шизофреник или просто главния герой да има някакво заболяване на мозъка. За жалост не съм попадала на такива и щом прочетох резюмето на тази казах "Започвам я!. Ако някой знае други подобни нека сподели.

Следващата ми прочетена книга е "Книжарница на колела" на Джени Колган. Ако си търсите разтоварващо четиво - това е книгата. Не мога да намеря думи да опиша колко ми хареса тази история, колко сладка и романтична беше на моменти, колко изпълнена с книги беше. Мисля, че ще се хареса на всеки един книжен плъх. А описанията на Шотландия са невероятни. 
5 заслужени звезди, а ако искате да разберете по-подробното ми мнение тук е ревюто ми.

Третата завършена книга за месеца бе класиката "Магьосникът от Оз" на Лиман Франк Баум. Най-сетне седнах и я прочетох. Обичам детските книжки и мога да ги чета по всяко време, няма значение на колко години съм. В тях витае една магия, едно прекрасно усещане. Носталгията ме достига хвана ли детска книга. Мисля, че е излишно да казва, че оценката на "Магьосникът от Оз" е 5*.

Следва книга, която..е най-безсмисленото нещо, което съм чела някога. Предполагам дори "50 нюанса сиво" е по-добра от това. А именно "Момиче влиза в бара" от Хелена С. Пейдж. Добре, че я четох от интернет, а не дадох пари за нея. Това...извинете, но книга ли е изобщо?
"Твоята фантазия, твоите правила.
Как ще приключи вечерта ти? Ти задаваш правилата.
Намираш се в един от най-вълнуващите барове в града, готова за страхотна вечер с най-добрата си приятелка, когато тя отменя срещата. Какво ще направиш?"

Това е само част от резюмето. Стори ми се интересно да "водя сама" историята, но..не. Просто не. Исках единствено да видя как е направена подобен вид книга и подозренията ми бяха оправдани. (добре де, единственото яко нещо беше присъствието на рок звездата, но както се развиха нещата..какво по дяволите??).

Последна е книгата, която поставям на първо място за месеца. "Империя на бури" от Сара Дж.
Маас. Май всеки вече я е прочел и аз останах последна. Но няма значение, защото й се насладих изцяло. Всяка книга от поредицата става по-добра и по-добра от предходната. А за Сара мога да кажа, че е садист. Истински садист. Нямам думи с, които да опиша финала и умът на Сара, която е способна на измисли такова нещо. Тази жена обича да си играе с чувствата на читателите си. О, да и оценката ми е 5*, разбира се.

Източник
През следващия месец планирам да завърша "Спасителят в ръжта", която започнах и "Американски богове". И понеже е последният месец от учебната година и трябва да ни оформят и всякакви подобни неща, не съм сигурна дали ще чета нещо друго. Но ако случайно завърша предните две преди 30 юни мисля да прочета "Хари Потър и нечистокръвният принц" - крайно време й е. Или пък да прочета на ново първата книга за Пърси Джаксън понеже го направих отдавна, а искам да прочета цялата поредица в най-скоро време.


Искам да споделя и кои песни слушах най-често през този месец. Един от постовете ми през май беше на тема групата Paramore и там казах, че новият им албум "After Laughter" излиза на 12-ти май. От тогава не съм спряла да го слушам. Обожавам го! Определено ми харесва новото звучене на групата, което не очаквах да се случи. Обожавам всяка една песен от албума, знам текстовете им наизуст, но ето най-любимите ми, като последната ме докосна до степен, която малко песни могат.
Коментари

Популярни публикации