"Преди да заспя" от Стивън УотсънОт известно време се чудя дали да публикувам нещо в блога или да го оставя да си стои така с двата поста. Но "Преди да заспя" е книга, за която искам да ви говоря. Нали знаете онзи момент, когато не ни се чете нищо, нямаме време или желание и четенето остава на заден план? С мен беше нещо такова докато не хванах тази книга. Това е четиво, което ме накара да се замисля повече за спомените си и как най-незначителните и малки неща всъщност са много повече. Защото именно от тях произлиза всичко, те са нашето ежедневие.
Книгата разказва историята на Кpиcтин Лукac - жена страдаща от амнезия. При всяко събуждане съзнанието й си мисли, че е на 20 години, а мъжа до нея й е непознат. След като заспи мозък й изтрива всички спомени от деня и щом се събуди не помни къде се намира, на колко години е, какво прави в спалнята си. Не помни 20 години от живота си. За нея всеки ден е като ново начало и Кристин трябва да се запознава с всичко всеки ден без да помни, че го е направила предишния. 
"Преди да заспя" е много повече от колкото изглежда, това е книга засягаща по-сериозни теми. Това е един от най-интересни и вълнуващи романи, пораждащи размисъл за нещата, които ни се струват незначителни. Например какво като не помниш какво си ял вчера?
Загадъчен и мистериозен,увличащ в съдържанието си, този роман е една глътка свеж въздух. Така да се каже да се махнем от скучното ежедневие за малко, но в същото време да четем нещо една идея засягащо по-сериозна тема. Книгата е определена като психологически трилър, а любовната история вътре не е само цветя и рози. Не е случайно, че не говоря много за героите и сюжета, защото не искам да развалям удоволствието ви. Имате цял живот да прочете книгата и дори да го направите след години. Защото това е книга, която заслужава да присъства в списъка ви за четене.
Коментари

Популярни публикации